Mommy

Una vídua ha de fer-se càrrec del seu problemàtic fill de quinze anys que pateix un trastorn  per dèficit d’atenció amb hiperactivitat. Mare i fill s’esforcen per tal d’encaixar i suportar la seva obligada convivència el millor possible. L’arribada de la Kyla, una nova veïna, els marcarà. Junts trobaran un nou equilibri i recobraran l’esperança.

Lloc: Cinemes Girona
Data i hora: Dilluns 6 de març a les 20h
Subtítols: VOSE

Premis i nominacions destacades

Premi del Jurat del 67è Festival de Cannes.

Premi a Millor pel·lícula estrangera als César 2016.

Crítiques

Xavier Dolan llueix a ‘Mommy’ (…) La pantalla s’estreny i s’amplia al ritme d’una història que oscil·la entre l’angoixa i l’entusiasme.” – El Mundo

“Dolan demostra que és possible madurar com a cineasta sense perdre ni una mica de saludable ingenuïtat” – Fotogramas

“Extraordinària (…) No és difícil trobar-se submergit en aquesta pel·lícula agressiva, enutjosa i pertorbadora; és a dir, haver de defensar-se d’ella, però Dolan sublima la seva terrible història amb elements narrativament fabulosos (…)” – Diari ABC

Fitxa tècnica

Títol internacional: Mommy
Guió: Xavier Dolan
Repartiment: Anne Dorval, Suzanne Clément, Antoine Olivier Pilon, Patrick Huard
Gènere: Drama
País: Canadà
Any: 2014
Durada: 139 min

Xavier Dolan

Xavier Dolan (Montreal, 1989) és un director, guionista, actor i productor canadenc, conegut com l’enfant terrible del cinema quebequès.

Després de fer algun paper per a la gran pantalla, com a Martyrs (2008) de Pascal Laugier, el 2008 fa un salt directe a la gran pantalla i, amb tan sols dinou anys, estrena el seu primer film escrit i dirigit, J’ai tué ma mère. La pel·lícula recull tres premis al Festival de Cannes i Dolan confessa haver escrit el guió amb setze anys, basant-se en experiències personals.

En 2012 estrena Lawrence anyways, un film que fa palès el seu gran talent com a cineasta. Seleccionada per a Un certain regard del Festival de Cannes de 2012 i guanyadora del premi a Millor Pel·lícula Canadenca al Festival Internacional de Toronto.

El 2013 es projecta a la Mostra de Venècia Tom à la ferme, un thriller psicològic adaptat d’una obra del dramaturg Michel Marc Bouchard. Guanya el premi FIPRESCI.

L’any 2014 rep per l’estrena de Mommy al Festival de Cannes, el Premi del Jurat. Mommy és probablement el seu film més conegut i lloat per la crítica; una obra mestra contemporània que va captivar a tot el seu públic.

Filmografia: Mommy (2014), Laurence Anyways (2012), Matthias & Maxime (2019), Tom à la ferme (2013), Juste la fin du monde (2016), The Death & Life of John F. Donovan (2018)