Dans la nuit

Després d’un exitós casament i un feliç començament de convivència amb la seva esposa, un home que treballa a una pedrera és víctima d’un accident provocat per una explosió a la mina a la que treballa. Desfigurat, es veurà obligat a dur una màscara…

Projecció amb concert de piano en directe de la mà del compositor, pianista, director d’orquestra i membre del Jurat Ohlalà! 2023 Gerard Pastor.
Sessió amb col·loqui amb el Delegat General del Festival de Cannes i director de l’Institut Lumière, Thierry Frémaux.

Lloc: Institut Français
Data i hora: Dijous 2 de març a les 19h
Subtítols: VOSCAT

Premis i nominacions destacades

Secció Klasikoak del Festival de San Sebastián 2022.

Fitxa tècnica

Títol internacional: Dans la nuit
Guió: Charles Vanel
Repartiment: Charles Vanel, Sandra Milovanoff, Christiane Tourneur
Gènere: Drama
País: França
Any: 1929
Durada: 76 min

Charles Vanel

Charles Vanel (Rennes, 1892 – Cannes, 1989) va ser un actor i director francès que al llarg de la seva trajectòria professional va rodar més de dues-centes pel·lícules.

Després d’una adolescència molt dura, després de ser expulsat dels centres escolars en els que ingressava, Vanel intenta allistar-se a la Marina, però no és acceptat a causa d’una insuficiència visual. És al 1908 que comença a actuar en espectacles teatrals, amb un gran interès pels mètodes russos com el de Stanislavski. Va participar en nombroses gires teatrals durant la Primera Guerra Mundial abans de centrar-se plenament en el cinema.

La primera pel·lícula en la que va aparèixer va ser Jim Crow de Rober Péguy el 1912. Va tenir nombrosos papers a pel·lícules mudes, però els seu punt més àlgid de la seva carrera professional va ser després de la Segona Guerra Mundial, amb papers com el d’en Jo a Le salaire de la peur (Henri-Georges Clouzot, 1953).

Al 1929, va realitzar el seu únic film Dans la nuit, última obra del cinema mut francès, coincidint amb els inicis del cinema sonor. Aquesta peça, considerada com una joia del cinema mut, ha estat recuperada per l’Institut Lumière de Lyon.