Mon légionnaire

Venen de tot arreu però tenen una cosa en comú, pertanyen a la “legió estrangera francesa”, la seva nova família. Aquest drama militar protagonitzat per Louis Garrel i Camille Cottin ens apropa a les històries dels homes que marxen a les batalles, però, sobretot, a les històries de les dones que els esperen.

Lloc: Institut Français
Data i hora: Dijous 2 de març a les 21h15
Subtítols: VOSE

Premis i nominacions destacades

Quinzaine des cinéastes 2021 del 74è Festival de Cannes.

Secció Historias Extraordinarias del Festival de Sevilla 2021.

Secció Harbour del Festival de Cinema de Rotterdam 2022

Crítiques

“Un drama sobri i extremadament emotiu. Hi ha intel·ligència, franquesa i habilitats naturals a Mon légionnaire, l’espectacular pel·lícula de Rachel Lang. És absolutament absorbent.”- The Guardian

“Una visió intrigant de la vida de la Legió Estrangera Francesa (…) Les interpretacions són sòlides (…) Ofereix una perspectiva fascinant del dia a dia de les persones i de la seva situació, que és de tot menys ordinària.” – Anna Smith

“Precís i delicat, el resultat és apassionant, portat per un carismàtic Louis Garrel.” –  Ouest France

Fitxa tècnica

Títol internacional: Our men
Guió: Rachel Lang
Repartiment: Louis Garrel, Camille Cottin, Ina Marija Bartaité, Aleksandr Kuznetsov
Gènere: Drama
País: França
Any: 2022
Durada: 106 min

Rachel Lang

Rachel Lang (1984, Estrasburg) és una guionista i directora francesa. Després de combinar estudis de Filosofia i Art dramàtic a Estrasburg, va cursar un màster en Direcció a l’escola de cinema IAD a Louvain-la-Neuve, i des de llavors que resideix a Bèlgica. El seu curt de graduació, Pour toi je ferai bataille (2010), va guanyar el Lleopard de Plata a Locarno. Després va estrenar un altre curt, Les navets blancs empêchent de dormir (2011), i va debutar en el llargmetratge amb Baden Baden (2016), que completava una trilogia centrada en explorar el pas de l’adolescència a la vida adulta d’una jove francesa de provincies. El film va ser seleccionat als festivals d’Angers i de Berlín el 2016.

Paral·lelament, Rachel es va llicenciar com a tinent de l’excèrcit francès, i està a la reserva del 40è Regiment de Senyals de Thionville. Mon légionnaire és el seu segon llargmetartge, el el que aboca tot el seu coneixement sobre l’univers militar.

Filmografia: Baden Baden (2016), Les navets blancs empêchent de dormir (2011, curtmetratge), Pour toi je ferai bataille (2010, curtmetratge)