Ohlalà 2020! C’est bientôt!

Torna Ohlalà! Film Festival en una tercera edició del 12 al 21 de març a l’Institut français, la Filmoteca i la sala Phenomena. De nou podràs gaudir del millor cinema francòfon actual en versió original subtitulada amb 15 pel·lícules inèdites provinents de França, Bèlgica, Suissa, Quebec o Marroc entre d’altres. 

El festival també acull una retrospectiva composada de varias pel·lícules dedicades a l’actriu francesa Nathalie Baye, que ens concedeix l’honor de tenir-la com a padrina d’aquesta tercera edició!

A continuació us desvelem els primers títols de la programació:

La primera confirmació de la selecció 2020 del Festival es  PAPICHA, de la directora Mounia Meddour

El film narra la història d’una universitària, Nedjma, i de les seves companyes l’any 1997 a Argelia en vigilies de la guerra civil. Mentre la societat es torna cada cop més conservadora, Nedjma decideix lluitar per la seva llibertat i independència organitzant amb les seves amigues una desfilada de moda a la Universitat que desafia totes les normes establertes.

Presentada a la Selecció Un certain regard del Festival de Cannes 2019, PAPICHA és un retrat amb molta energia vital i un vibrant himne a la llibertat.

La segona confirmació d’aquesta edició és CEUX QUI TRAVAILLENT, del director suís Antoine Russbach.

Pare de familia impecable, Frank treballa en una empresa internacional de transport marítim. Quan un capità d’un dels bucs de la companyia li anuncia que hi ha un clandestí a bord, i que sospiten que sigui portador del virus Ebola, Frank pren la pitjor de les decisions…

Antoine Russbach signa un primer llargmetratge potent i implacable sobre el cinisme de la societat actual i la cara oculta del capitalisme. Magistralment interpretat per l’actor belga Olivier Gourmet, “Ceux qui travaillent” és d’aquelles pel·lícules que deixen petjada.

Seguim desvelant el cartell amb un film que ens arriba de Quebec: ANTIGONE de la directora Sophie Deraspe.

Malgrat el drama que rodeja la immigració de la seva família, Antigone s’ha adaptat prou bé a la vida nord-americana. Amb els seus germans i la seva àvia, la adolescent viu una vida modesta però relativament tranquila en un barri obrer de Montreal. Però la tragèdia colpeja de nou la família i Antigone prefereix el seu propi sentit de la justícia, dictat per l’amor i la solidaritat, que el que marca la llei.

Una adaptació brillant de la tragèdia de Sófocles, potenciada per una exitosa interpretació de la    debutant Nahéma Ricci ¡Imprescindible! 

¡Durant els propers dies seguirem desvelant títols, no t’ho perdis!

Compartir