Nathalie Baye, de François Truffaut a Xavier Dolan

Estem molt il·lusionats de presentar la nostra padrina per aquesta tercera edició del Festival Ohlalà!: la gran actriu francesa Nathalie Baye!

Nathalie Baye va estudiar al Conservatori d’Art Dramàtic de París, on es va graduar el 1972. Aquell mateix any va començar la seva carrera i a dia d’avui ha treballat en més de 100 pel·lícules.

Poc després de debutar va ser dirigida per François Truffaut a “La Nit Americana” (La nuit américaine, 1973). Amb Truffaut també va tornar a col·laborar a “L’Amant de l’Amor” (1977) i “L’Habitació Verda” (1978).

Per “Salvi Qui Pugui (La Vida)” (Sauve qui peut (la vie),1980), film de Jean-Luc Godard, Nathalie va ser guardonada amb un premi César. Va tornar a rebre un César a millor actriu secundària per “Une étrange affaire” (1981) i dos a millor actriu principal per “El Membrillo” (La Balance, 1982) i “Le petit Lieutenant” (2005).

Altres títols importants de la seva filmografia son “Le Retour de Martin Guerre” (1982) film co-protagonitzat per Gerard Depardieu,  el drama romàntic amb Sergi Lopez “Una Relació Privada” (Une liaison pornographique, 1999) pel qual va guanyar un premi al Festival de Venècia, “Atrapa’m si pots” (Catch me if you can, 2002), pel·lícula dirigida per Steven Spielberg amb Leonardo DiCaprio de protagonista o “Mon fils à moi” (2006), Concha de plata a la millor actriu al Festival de Sant Sebastià.

Nathalie Baye també ha despertat l’interès de la jove generació de directors como Jacques Fieschi, Frédéric Sojcher, o Xavier Dolan. L’any 2016, va treballar per Xavier Dolan a Sols la fi del món (Juste la fin du monde), que li va donar de nou una nominació al César a la millor actriu secundària.

En Ohlalà2020 dedicarem una retrospectiva de 5 pel·lícules a l’actriu, que ens acompanyarà durant les projeccions*. La primera de les quals serà a La Filmoteca, amb Una Relació Privada, el divendres 13 de març a les 19:30. Comptarem amb la presència dels dos protagonistes: Nathalie Baye i Sergi López.

Actualització 28/02/20: Nathalie Baye no podrà assistir al Festival per motius de salut.

Compartir