Les gagnants de la 6ème édition du Ohlalà! 2024

El festival va arribar al final aquest dimarts 3 de desembre de 2024 després de set dies de certamen presencial, celebrat a l’Institut Français. Tanquem aquesta sisena edició amb una sala plena per veure Quand vient l’automne (Quan cau la tardor), la darrera pel·lícula de François Ozon que s’estrenarà de la mà de Caramel Films i LaZona properament a Espanya.

El palmarès de la 6a edició de l’Ohlalà! Festival ha estat per a L’histoire de Souleymane. La pel·lícula de Boris Lojkine s’ha endut aquest any tant el Premi del Jurat com el Premi del Públic.

L’histoire de Souleymane vaomplir sala fins a completar aforament i va emocionar també la crítica al Festival de Cannes. L’obra va ser guardonada pel jurat “per oferir un retrat magnètic i versemblant de la immigració, a través d’una posada en escena exuberant alhora que tensa, que teixeix un vincle estret entre protagonista i públic”. La pel·lícula s’estrenarà la primavera del 2025 de la mà de Flamingo Films.

El jurat també va donar una Menció Especial a Le royaume, de Julien Colonna, “per erigir-se com una òpera prima honesta narrada des del punt de vista d’una adolescent i la relació amb el pare en el context de la màfia corsa”.

El Jurat professional estava format per la directora de cinema, muntadora i dissenyadora de so Belén López Albert (Norberta, La viuda lliure, Los destellos), l’actriu belga-nord-americana Annick Elaine Weerts (Mi amiga Eva, La última noche en Tremor), el director de fotografia Juli Carné Martorell (Ana de día, Nina), el compositor, pianista, bateria i cineasta Joan Vila (Y Todos Arderán, Tú no eres yo), i la docent, programadora i crítica de cinema Mireia Iniesta.

El Premi del Jurat Jove va ser per a Dissident, de Pier-Philippe Chevigny. En paraules del jurat, “la pel·lícula aborda la precarietat laboral, un problema que reconeixem com a propi, i desafia les idees preconcebudes sobre la immigració, revelant que el problema no rau en les persones, sinó en un sistema que ens redueix a capital humà substituïble . Tot narrat des del punt de vista d’una traductora, que fa de figura intermèdia en conflicte entre empresa/treballadors i afegeix un punt original en aquesta història complexa”.

El Jurat Jove va estar integrat per Henar Acebes Gay, Jana Oteo Carceller, Joan Romero Tarriño, Laia Serra Nicolàs i Sergi López Lázaro. Format en col·laboració amb Cultura Jove.

Compartir

Noticias relacionadas