Retrospectiva Xavier Dolan

Aquest any hem volgut dedicar la retrospectiva del festival a Xavier Dolan, enfant terrible del cinema quebequès que es va estrenar com a director i guionista als 19 anys, a més, guanyant diversos premis al Festival de Cannes amb la seva primera pel·lícula J’ai tué ma mère (en anglès: I killed my mother).

A la 5ª edició del Festival Ohlalà! projectarem tres de les seves pel·lícules als Cinemes Girona:

TOM À LA FERME (inèdita a Espanya), un thriller sobre un jove que va al funeral de la seva parella, i descobreix un secret darrere l’altre sobre el seu estimat. Va ser premiada amb el Premi FIPRESCI al Festival Internacional de Cinema de Venecia 2013. Es projectarà el dijous 2 de març a les 21h.

MOMMY, una obra mestra pop sobre una viuda que s’ha de fer càrrec del seu fill problemàtic, quan l’arribada d’una nova veïna els brinda un canvi que no esperaven. Amb música de Ludovico Einaudi, va guanyar el Premi del Jurat al Festival de Cannes de 2014. Es projectarà el dilluns 6 de març a les 20h.

LAURENCE ANYWAYS, la brillant història d’una professora de literatura i dona trans que s’ha d’enfrentar a un camí de rebuig i estigmes que amenacen amb dinamitar la seva vida. Seleccionada en Un Certain Regard a Cannes 2012, la pel·lícula va guanyar el premi a la Millor Pel·lícula Canadenca al Festival Internacional de Cinema de Toronto. La decisió unànim del jurat deia: “L’energía que desprén aquesta pel·lícula és impressionant, és un nou tipus d’història d’amor, hem tingut l’honor de veure un gran geni”. Es projectarà el divendres 3 de març a les 20h.

También al Canal Ohlalà a Filmin podeu trobar d’altres pel·lícules del director com Matthias & Maxime, La meva vida amb John F. Donovan i Sols la fi del món.

Compartir