Convidat d’honor: Thierry Frémaux

Aquest any tenim l’honor de rebre com a convidat a un gran cinèfil, el director i crític de cinema Thierry Frémaux, delegat general del Festival de Cannes i director de l’Institut Lumière a Lyon.

D’uns anys cap aquí, Frémaux marca l’agenda del cine mundial des de la conducció del l’anomenat “festival de festivals”. La seva labor a Cannes, entre d’altres coses, ha obert el festival al gènere i a l’animació, y ha enfortit la secció Un Certain Regard apostant per una barreja de talents emergents i autors establerts.

La pel·lícula que ha seleccionat per a la seva Carta Blanca dintre del festival Ohlalà! és Dans la nuit de Charles Vanel, última pel·lícula del cinema mut francès (1929), restaurada per l’Institut Lumière, que es va projectar al Festival de San Sebastià del 2022. La pel·lícula, que comptarà amb música de piano interpretada en directe per Gerard Pastor, membre del nostre jurat pro, es podrà veure el dijous 2 de març a les 19h a l’auditori de l’Institut Français. 

Es tracta de l’únic llargmetratge dirigit pel prolífic actor Charles Vanel (1892-1989), que també encarna al protagonista, un miner la vida del qual canvia després de patir un accident laboral que li desfigura el rostre.

A més a més, realitzarem una trobada amb ell, en la que ens explicarà en primera persona com ha viscut, al llarg de dues dècades, les mutacions del cinema al segle XXI (el digital, l’auge de les plataformes, #metoo, la situació geopolítica…) i com han impactat en el Festival de Cannes.

¡No es perdi aquesta oportunitat única!

Per a confirmar la seva assistència, si us plau, empleni aquest formulari (Aforament limitat – Invitació vàlida per a una persona).

Compartir