Tres guardons lliurats en la primera edició 2018

Dijous passat 8 de març es va clausurar la primera edició d’Ohlalà, el festival de cinema francòfon de Barcelona amb la projecció de La nostra vida a la Borgony de Cédric Klapisch als Cinemes Texas. Abans de la projecció, es van lliurar els premis del festival: un del públic i dos del jurat jove compost per alumnes de secundària que van explicar la seva elecció.

El premi del públic l’hi ha portat Tout s’accélère, del exoperador de mercat financer reconvertit en professor de primària, Gilles Vernet, que va presentar la projecció explicant al públic l’origen i rodatge del documental en el qual reflexiona, al costat dels seus alumnes de cinquè, sobre la vertiginosa acceleració del món. El premi del jurat jove ha recaigut sobre la pel·lícula inaugural del festival: Au revoir là-haut (Ens veiem allà a dalt), l’espectacular film d’Albert Dupontel basat en el llibre homònim guanyador del Premi Goncourt 2013, que també ha rebut 5 premis César de l’Acadèmia francesa a: millor direcció, millor guió adaptat, millor fotografia, millor decorat i millor vestuari. A més, el jurat jove va atorgar una menció especial a L’Opéra, el documental que relata una temporada entre els bastidors de l’Òpera de París, dirigit per Jean Stéphane Bron.

Algunes de les pel·lícules programades per la seva secció oficial van ser també guardonades a l’última edició dels premis César de l’Acadèmia francesa, que van coincidir amb la celebració del festival. Així mateix, el thriller rural Petit Paysan, que també va rebre un gran acolliment per part del públic de Barcelona, va ser guardonat amb tres premis César a millor òpera primera al seu director Hubert Charuel, millor actor (Swann Arlaud) i millor actriu secundària (Sara Giraudeau).

Durant les projeccions, el públic del Festival Ohlalà! també va poder gaudir de la presència d’alguns protagonistes de les pel·lícules i altres professionals del cinema, contribuint al debat que les històries retratades en les pel·lícules han obert.

Han estat vuit dies plens d’emocions i de trobades entranyables! Gràcies al públic que ens heu acompanyat durant aquests dies, als voluntaris que ens han recolzat, als mitjans que han cobert el Festival i a totes les institucions i patrocinadors que ho han fet possible! Esperem seguir i tornar a l’any que ve oferint més novetats.

Compartir