Retrospectiva 50º aniversari Quinzena de Realitzadors de Cannes

Ohlalà Festival va celebrar el 50è aniversari de la Quinzena de Realitzadors de Cannes amb una retrospectiva especial de sis pel·lícules francòfones guardonadas de la famosa secció, del 19 al 21 d’octubre en l’Institut français de Barcelona.

La Quinzena de Realitzadors va néixer fa mig segle arran dels esdeveniments del Maig del 68 que van culminar amb la suspensió del Festival de Cannes. Des de llavors, la Quinzena “es preocupa per donar a conèixer talents nous, i per sorprendre amb aspectes nous i desconeguts dels talents més consolidats, de variar els gustos. En una paraula de mostrar el més excitant del cinema mundial” (Edouard Waintrop, ex-delegat general). Així mateix, en la Quinzena hi han participat en les diferents edicions noms tant consagrats com Georges Lucas, Martin Scorsese, Ken Loach i Jim Jarmusch, així com Michael Haneke, els germans Luc i Jean-Pierre Dardenne o Sofia Coppola.

A Barcelona, hem seleccionat sis joies francòfones de les últimes quatre dècades per homenatjar la Quinzena de Realitzadors:

El declive del imperio americano (1986) que va donar a conèixer al director francòfon Denys Arcand a tot el món;
Yo maté a mi madre (2009) l’aclamat debut del jove Xavier Dolan, qui va dirigir la pel·lícula amb tan sols 19 anys.
Toto, el héroe (1991) del director belga Jaco Van Dormael, considerada com una pel·lícula culta;
Guillaume y los chicos, ¡a la mesa! (2013) de l’actor i membre de la prestigiosa Comédie-Française, Guillaume Gallienne;
Les Combattants (2014), comèdia romàntica del francès Thomas Cailley, que revela dos joves protagonistes prometedors, Adèle Haenel y Kévin Azaïs
Mustang (2015), de la directora francesa-turca Deniz Gamze Ergüven, que acaba d’estrenar Kings, a Espanya, amb la qual retrata la col·lisió entre la tradició i la llibertat en la Turquia actual.

Aquest esdevenimentha estat organitzat amb el Institut français de Barcelona i patrocinat per Pierre & Vacances, cadena francesa, capdavantera en apartaments vacacionals, resorts i hotels.

Compartir