Kuessipan

Dues amigues inseparables creixen a una comunitat Innu. Mikuan viu a una familia amorosa, mentre que Shaniss torna a unir les peces d’una infància robada. De petites es prometen estar sempre juntes, passi el que passi. Però a l’alba del seu dissetè aniversari, la seva amistat s’ensorra quan Mikuan s’enamora d’un home blanc i comença a somiar amb deixar aquesta reserva massa petita per les seves ambicions.

Lloc: Institut français i a Filmin del 5 al 8 d’octubre
Data i hora: Diumenge 4 d’octubre 18h00 seguit d’un col·loqui online amb el director
Subtítols: VOSE

Premis i nominacions destacades

Seleccionada al Toronto International Film Festival 2019

Crítiques

Kuessipan és calmada, fascinant, tràgica i plena d’esperança. És un triomf i un privilegi veure-la.” – The Globe & Mail

Una història tendra sobre la transició a l’edat adulta” – CBC News

Kuessipan té una mirada sensible, sense sensacionalisme, de la dona jove, l’amistat i la comunitat.” – NOW Magazine

Fitxa tècnica

Titol internacional: Kuessipan
Guió: Naomi Fontaine, Myriam Verreault
Repartiment: Brigitte Poupart, Étienne Galloy, Yamie Grégoire, Sharon Ishpatao Fontaine, Mike Innu Papu Mckenzie, Roselyn Fontaine, Anniss Desterres, Cédrick Ambroise, Caroline Vachon, Martin Desgagnés, Mikupishan Poirier, Billy-Jack Jourdain, Douglas Grégoire
Gènere: Drama
País: Canadà
Any: 2019
Durada: 117min
Contacte: Be For Films

Myriam Verreault

Myriam Verreault va créixer a Loretteville, aprop de Quebec. Desprès d’estudiar periodisme, història i cinema, va passar al món de la televisió i el cinema com a utilleria, directora i editora. Es va donar a conèixer amb À l’ouest de Pluton al 2009, el seu primer llargmetratge aclamat per la crítica i que va arribar a més de 50 festivals arreu del món i que va co-dirigir, escriure , produir i editar. Al 2011, va filmar el documental web de l’ONF Ma tribu c’est ma vie, que la va posar en contacte, entre d’altres coses, amb la realitat d’un jove de Mani-Utenam. Al 2014, va editar Québékoisie de Mélanie Carrier i Olivier Higgins, un documental que tracta sobre les relacions entre quebequesos i aborígens. Va començar el treball d’investigació de Kuesspian al 2012 amb l’escriptora de la novel·la homònima, Naomi Fontaine.

Filmografía

À l’ouest de Pluton (2009)