Kuessipan

Myriam Verreault
Data i hora 04/10/2020 18:00
Seu Institut français y Filmin
Subtítols VOSE
Comprar entrada No disponible online

Sinopsi

Dues amigues inseparables creixen a una comunitat Innu. Mikuan viu a una familia amorosa, mentre que Shaniss torna a unir les peces d’una infància robada. De petites es prometen estar sempre juntes, passi el que passi. Però a l’alba del seu dissetè aniversari, la seva amistat s’ensorra quan Mikuan s’enamora d’un home blanc i comença a somiar amb deixar aquesta reserva massa petita per les seves ambicions.

Seguit d’un col·loqui online amb el director

Fitxa tècnica

Títol internacional
Kuessipan
Guió
Naomi Fontaine, Myriam Verreault
Repartiment
Brigitte Poupart, Étienne Galloy, Yamie Grégoire, Sharon Ishpatao Fontaine, Mike Innu Papu Mckenzie, Roselyn Fontaine, Anniss Desterres, Cédrick Ambroise, Caroline Vachon, Martin Desgagnés, Mikupishan Poirier, Billy-Jack Jourdain, Douglas Grégoire
Géneros
Drama
Países
Canadà
Any
2019
Durada
117min

Realización

Myriam Verreault

Myriam Verreault va créixer a Loretteville, aprop de Quebec. Desprès d’estudiar periodisme, història i cinema, va passar al món de la televisió i el cinema com a utilleria, directora i editora. Es va donar a conèixer amb À l’ouest de Pluton al 2009, el seu primer llargmetratge aclamat per la crítica i que va arribar a més de 50 festivals arreu del món i que va co-dirigir, escriure , produir i editar. Al 2011, va filmar el documental web de l’ONF Ma tribu c’est ma vie, que la va posar en contacte, entre d’altres coses, amb la realitat d’un jove de Mani-Utenam. Al 2014, va editar Québékoisie de Mélanie Carrier i Olivier Higgins, un documental que tracta sobre les relacions entre quebequesos i aborígens. Va començar el treball d’investigació de Kuesspian al 2012 amb l’escriptora de la novel·la homònima, Naomi Fontaine.

Filmografía

À l’ouest de Pluton (2009)

Premis i nominacions destacades

Seleccionada al Toronto International Film Festival 2019

En imatges

Crítiques