Haut et fort

Anas, un ex-raper, col·labora a un centre cultural a un barri popular de Casablanca. Animats pel seu nou mestre, els joves intentaran alliberar-se del pes de certes tradicions per tal de viure la seva passió i expressar-se a través de la cultura del hip hop…

Lloc: Cinemes Girona
Data i hora: Dijous 2 de març a les 19h
Subtítols: VOSE

Premis i nominacions destacades

Guanyadora del Premi de Cinéma Positif del 74è Festival de Cannes.

Crítiques

“Un preciós crit del cor de la joventut marroquina, per descobrir tant per l’energia d’aquest grup de joves artistes com per el compromís d’Anas Basbousi en aquesta “Positive School” tan real” – FranceInfo Culture

“Desconcertats al principi pel tema, ràpidament ens deixem endur per la meravella de veure una pel·lícula lluminosa encara i sent tan política i preocupada per l’estat del món” – CinemaTeaser

Fitxa tècnica

Títol internacional: Casablanca Beats
Guió: Nabil Ayouch
Repartiment: Anas Basbousi, Ismail Adouab, Meriem Nekkach, Nouhaila Arif, Zineb Boujemaa
Gènere: Drama
País: Marroc
Any: 2021
Durada: 102 min

Nabil Ayouch

Nabil Ayouch (París, 1969) és un productor, escriptor i director de cinema i televisió francès d’origen marroquí. Va estudiar teatre a París durant tres anys (1987-1990), encara que els seus inicis en el món audiovisual comencen com a guionista per a una agència publicitària.

El 1992 dirigeix el seu primer curtmetratge, Les pierres bleues du désert, protagonitzat per Jamel Debbouze. Narra la història d’un jove que està convençut que existeixen unes enormes pedres blaves al desert.

El seu salt a la gran pantalla i al llargmetratge es realitza l’any 1997, quan escriu i dirigeix Mektoub. Tot i així, es guanya un gran reconeixement per Ali: prince de la rue, pel·lícula per la qual rep el Premi Ecumènic del Festival Internacional de Cinema de Montreal.

El seu film Much Loved (2015) estrenat a Cannes genera una gran polèmica i és prohibit al Marroc, ja que tracta el tema de la prostitució en aquell país i segons el partit conservador, dona una mala imatge del país i de la dona marroquina. Tanmateix, rep dos premis al Festival d’Angoulême.

El 2021, estrena a Cannes Haut et fort, candidata  a la Palma d’Or, essent així la segona realització marroquina que opta a aquest premi en tota la història del festival.

Filmografia: Ali Zaoua: prince de la rue (2000), Much Loved (2015), Les Chevaux de Dieu (2011), Razzia (2017)