Dans la nuit

Charles Vanel
Data i hora 02/03/2023 19:00
Seu Institut français
Subtítols VOSCAT
Comprar entrada No disponible online

Sinopsi

Després d’un exitós casament i un feliç començament de convivència amb la seva esposa, un home que treballa a una pedrera és víctima d’un accident provocat per una explosió a la mina a la que treballa. Desfigurat, es veurà obligat a dur una màscara…

Projecció amb concert de piano en directe de la mà del compositor, pianista, director d’orquestra i membre del Jurat Ohlalà! 2023 Gerard Pastor.

Sessió amb col·loqui amb el Delegat General del Festival de Cannes i director de l’Institut Lumière, Thierry Frémaux.

Fitxa tècnica

Títol internacional
Dans la nuit
Guió
Charles Vanel
Repartiment
Charles Vanel, Sandra Milovanoff, Christiane Tourneur
Géneros
Drama
Países
França
Any
1929
Durada
76 min

Realización

Charles Vanel

Charles Vanel (Rennes, 1892 – Cannes, 1989) va ser un actor i director francès que al llarg de la seva trajectòria professional va rodar més de dues-centes pel·lícules.

Després d’una adolescència molt dura, després de ser expulsat dels centres escolars en els que ingressava, Vanel intenta allistar-se a la Marina, però no és acceptat a causa d’una insuficiència visual. És al 1908 que comença a actuar en espectacles teatrals, amb un gran interès pels mètodes russos com el de Stanislavski. Va participar en nombroses gires teatrals durant la Primera Guerra Mundial abans de centrar-se plenament en el cinema.

La primera pel·lícula en la que va aparèixer va ser Jim Crow de Rober Péguy el 1912. Va tenir nombrosos papers a pel·lícules mudes, però els seu punt més àlgid de la seva carrera professional va ser després de la Segona Guerra Mundial, amb papers com el d’en Jo a Le salaire de la peur (Henri-Georges Clouzot, 1953).

Al 1929, va realitzar el seu únic film Dans la nuit, última obra del cinema mut francès, coincidint amb els inicis del cinema sonor. Aquesta peça, considerada com una joia del cinema mut, ha estat recuperada per l’Institut Lumière de Lyon.

Premis i nominacions destacades

Secció Klasikoak del Festival de San Sebastián 2022

En imatges