Notre Dame

Valérie Donzelli
Data i hora 08/10/2020 20:00
Seu Institut français
Subtítols VOSE
Comprar entrada No disponible online

Sinopsi

Maud Crayon és arquitecte i mare de dos fills. Per un enorme malentès, acaba de guanyar un projecte de l’ajuntament de París per reestructurar l’esplanada de la catedral de Notre-Dame… Entre aquest nou projecte, un amor de joventut que apareix de sobte i el pare dels seus fills, a qui no aconsegueix deixar del tot, Maud Crayon vius moments caòtics. Un caos al qual s’enfrontarà per afirmar-se i alliberar-se.

Fitxa tècnica

Títol internacional
Notre Dame
Guió
Benjamin Charbit, Valérie Donzelli
Repartiment
Valérie Donzelli, Pierre Deladonchamps, Thomas Scimeca, Bouli Lanners, Virginie Ledoyen, Isabelle Candelier, Philippe Katerine
Géneros
Comèdia
Países
Bèlgica i França
Any
2019
Durada
89min

Realización

Valérie Donzelli

Abans de dedicar-se al cinema, Valérie Donzelli va estudiar arquitectura. Va començar treballant com a actriu juntament amb noms com Sandrine Veysset, Anne Fontaine o Agnès Varda, rebent el reconeixement de la crítica i premis com el Prix Michel Simon. Després de filmar al 2007 un curtmetratge (Il fait beau dans la plus belle ville du monde), al 2010 va debutar com a directora de llargmetratge amb La Reine des pommes.

El seu segon llargmetratge, La Guerre est déclarée, és un commovedor relat autobiogràfic de la batalla que lliura, juntament amb Jérémie Elkaim, contra la malaltia del seu fill. L’obra que tan triomfalment va acollir tant la premsa com la crítica, va ser presentada al festival de Cannes. Després de l’estrena al 2012 de Main dans la main amb Valérie Lemercier, al 2015 va presentar a concurs a Cannes la seva última pel·lícula, Marguerite et Julien.

Filmografía

Notre dame (2019), Marguerite et Julien (2014), Que d’amour (2013), Main dans la main (2012), Madeleine et le facteur (2010), La guerre est déclarée (2010), La reine des pommes (2009).

Premis i nominacions destacades

Locarno Film Festival 2019 – Secció Piazza Grande

En imatges

Crítiques