L’homme qui répare les femmes

Thierry Michel
Data i hora 14/03/2019 19:00
Seu Institut français
Subtítols VOSE
Comprar entrada No disponible online

Sinopsi

Nobel de la Pau 2018 i Premi Sakharov 2014, el Doctor Mukwege és internacionalment conegut com l’home “que repara” aquests milers de dones víctimes de violacions durant 20 anys de conflicte a l’est de la República Democràtica del Congo, un dels països més pobres del planeta. La seva lluita inacabable per a denunciar la impunitat dels culpables i acabar amb aquestes atrocitats molesten. Al finals de 2012, el Doctor se salva de miracle d’un nou intent d’assassinat. Amenaçat de mort, viu tancat a l’hospital de Bukavu sota la protecció dels Cascos blaus. Però no és l’únic a lluitar: al seu costat, dones a qui ha retornat la seva integritat física, es converteixen en activistes de la pau amb set de justícia.

Fitxa tècnica

Guió
Colette Braeckman, Thierry Michel
Géneros
Drama
Países
Bèlgica, EEUU, i República Democràtica del Congo
Any
2018
Durada
112 min

Realización

Thierry Michel

Cineasta, fotògraf i periodista, de les mines de carbó a les presons del Brasil, del Maghreb o d’Àfrica, Thierry Michel denuncia les misèries del món, barrejant a vegades ficció i realitat. Nascut en 1952 en Charleroi, Bèlgica, Thierry Michel entra a treballar per a la televisió belga on dirigeix diversos reportatges. Després salta a la direcció cinematogràfica amb dos llargmetratges de ficció i diversos documentals premiats i internacionalment reconeguts.

Filmografia

Gosses de RioLe cycle du serpent, Donka, radioscopie d’un hôpital africainMobutu, roi du ZaïreIran sous le voile des apparencesCongo RiverKatanga BusinessL’affaire Chebeya, un crime d’Etat ?.

Premis i nominacions destacades

Magritte 2016 al Millor Documental (Premis de l’Acadèmia belga del cinema)

En imatges

Crítiques