El declive del imperio americano

Denys Arcand
Data i hora 21/10/2018 20:30
Seu Institut français
Subtítols VOSE
Comprar entrada No disponible online

Sinopsi

Quebec, 1986. Un grup d’homes parlen de dones i sexe en un xalet, mentre un grup de dones parlen dels homes en un gimnàs. Quan es reuneixen tots per sopar, se posa de manifest la hipocresia i la mentida, el cinisme i la falsa seguretat que embolican les seves vides.

Fitxa tècnica

Títol internacional
Le déclin de l’empire américain
Guió
Denys Arcand
Repartiment
Dominique Michel, Dorothée Berryman, Louis Portal, Pierre Curzi, Rémi Girard, Yves Jacques, Geneviève Rioux, Daniel Brière, Gabriel Arcand.
Géneros
Comèdia dramàtica
Países
Canadà
Any
1986
Durada
1h35

Realización

Denys Arcand

Director, guionista, actor i productor cinematogràfic canadenc nascut el 25 de Juny de 1941 en Québec. Graduat en Història primer i després membre del National Film Board, amb gran quantitat de curtmetratges realitzats entre 1963 i 1969, és un dels més reeixits directors canadencs. Va dirigir diversos documentals de caràcter polític: “On est au coton” sobre els abusos en la indústria tèxtil en 1970 i “Québec: Duplessis et après” en 1972. El mateix any realitza el seu primer llargmetratge de ficció “Une maudite galette”, un thriller irònic. Cineasta de variat estil i dilatada carrera, se li coneix en l’àmbit internacional pels seus dos èxits principals: “Le déclin de l’empire américain” i la continuació divuit anys després “Les invasions barbares“.

Filmografía

Le royaume de la beauté (2014), L’âge de l’ignorance (2007), Les invasions barbares (2003)

Premis i nominacions destacades

Nominat a Millor Pel·lícula estrangera – Oscar
Premio FIPRESCI – Quinzena dels Realitzadors Cannes
Premio del públic – Festival de Torontó

En imatges

Crítiques