Delphine et Carole, insoumuses

Callisto McNulty
Seu Filmin
Subtítols VOSE
Comprar entrada No disponible online

Sinopsi

Documental sobre la trobada entre la mítica actriu Delphine Seyrig i la videoartista Carole Roussopoulos que ens trasllada al cor del feminisme dels anys 70. Càmera en mà, totes dues s’implicaran en lluites feministes amb insolència, intransigència i molt d’humor.

Fent ús d’una generosa selecció d’extractes d’obres feministes dels grups de vídeo “Les Insoumuses” i “Video Out”, així com de programes d’entrevistes amb Simone de Beauvoir, Marguerite Duras i Chantal Akerman, entre d’altres, aquesta pel·lícula escriu un capítol en la història del feminisme i rastreja els inicis d’una pràctica política creativa que va usar l’audàcia, l’humor i la subversió per unir l’acció col·lectiva, la intervenció dels mitjans i la documentació d’arxiu.

Fitxa tècnica

Títol internacional
Delphine & Carole, insoumuses
Guió
Callisto McNulty
Repartiment
Delphine Seyrig, Chantal Akerman, Ellen Burstyn, Jane Fonda, Maria Schneider, Carole Roussopoulos, Simone de Beauvoir, Marguerite Duras
Géneros
Documental
Países
França i Suïssa
Any
2019
Durada
69 min

Realización

Callisto McNulty

Callisto McNulty (París, 1990) és escriptora, directora i traductora. La seva recerca en els camps de l’feminisme i els estudis culturals adopta la forma de projectes cinematogràfics i editorials. Ha escrit i realitzat amb Anne Destival, una investigació filmada Éric ‘s Tape (2017). També és co-editora i coautora de el llibre SCUM Manifesto en què reuneix una versió restaurada de el vídeo de el mateix títol de Carole Roussopoulos i Delphine Seyrig, documents, entrevistes filmades i textos originals. Delphine et Carole és el seu primer llargmetratge, estrenat a la secció Fòrum de la passada Berlinale.

Premis i nominacions destacades

Seleccionada al Festival de Berlín i al Festival de San Sebastián.

En imatges

Crítiques