Casse-tête chinois (Nova vida a Nova York)

Cédric Klapisch
Data i hora 07/03/2018 20:00
Seu Cinemes Texas
Subtítols VOSCAT
Comprar entrada No disponible online

Sinopsi

La història de Xavier que va començar en Una casa de bojos i continua cinc anys després amb Les nines russes, es converteix en una trilogia amb aquest últim lliurament: Nova vida a Nova York. Han passat els anys i el jove ha deixat de costat la universitat per convertir-se, als seus quaranta anys, en pare de dues criatures. Quan la mare dels seus fills es veu obligada a traslladar-se a treballar a Nova York tot sembla canviar. Les coses que abans eren tan importants ara semblen no tenir sentit. La seva major preocupació és que els seus fills no creixin sense la tendresa i cures de la seva mare, per la qual cosa decideix traslladar-se i mudar-se amb ella.

Fitxa tècnica

Títol internacional
Casse-tête chinois
Guió
Cédric Klapish
Repartiment
Romain Duris, Audrey Tautou, Cécile de France, Kelly Reilly, Sandrine Holt, Li Jun Li, Benoît Jacquot, Sharrieff Pugh
Géneros
Comèdia
Países
França
Any
2014
Durada
113 min

Realización

Cédric Klapisch

Klapisch es va graduar en cinema a la Universitat París III, va estudiar un màster sobre Woody Allen i va assistir a l’escola de cinema de la Universitat de Nova York. De 1983 a 1985 va treballar en diferents curtmetratges a Estats Units, com a operador de càmera primer i com a director després (Un, dos, tres mambo y Jack el mentiroso). De 1985 a 1988 va dirigir diverses pel·lícules industrials i documentals per a la televisió francesa, per la qual, en 1990, va realitzar un documental sobre el poble Massai de Kenya.

Actualment compagina la seva labor com a cineasta amb l’ensenyament en escoles de cinema i universitats com la Columbia University, el City College de Nova York, i la School of Visual Arts, en el marc del programa On Set With French Cinema. També és professor a l’escola parisenca La Fémis.

Filmografia

Nuestra vida en la Borgoña (2017), Nueva vida en Nueva York (2013), Aurélie Dupont danse, l’espace d’un instant (2010), París (2008), Las muñecas rusas (2004), Ni a favor ni en contra (sino todo lo contrario)  (2003), Una casa de locos (2002), Peut-être (1996), Cada uno busca su gato (1996), Como en las mejores familias (1996), Lumière y compañía (1995), Le péril jeune (1994).

En imatges

Crítiques