Ohlalà! Les invités 2023!

El cinema és un art col·lectiu que uneix la visió d’un creador a través de moltes veus diferents. Aquest any rebem a un conjunt de professionals de l’audiovisual que destaquen per la seva versatilitat i els seus diferents tipus d’aportacions a la indústria del cinema. Presentem als convidats d’Ohlalà 2023, amb qui tindreu la possibilitat de conversar després de les seves presentacions. També organitzarem tres col·loquis online que detallem més avall.

FLORENCE MIAILHE

Mestra de l’animació amb un particular estil artesanal, la seva tècnica, coneguda com a pintura animada o animació de sorra, consisteix a pintar directament sota la càmera. Ha rebut un Cèsar al Millor Curtmetratge, una menció especial al Festival de Cannes i un Cristal d’honneur del Festival d’Animació d’Annecy pel conjunt de les seves pel·lícules. Per a La traversée ha treballat el guió conjuntament amb l’escriptora de literatura juvenil Marie Desplechin.
LA TRAVERSÉE – Divendres 3 de març – 18:30h, Institut français, (A partir de 12 anys)

RACHID BOUCHAREB

Director i productor franc-algerià darrere d’obres com Poussières de vie (1995) nominada a l’Òscar a Millor Pel·lícula Estrangera, i la reconeguda Days of Glory (Indigènes), que va guanyar el Premi a Millor Interpretació Masculina al Festival de Cannes 2006 i un Cèsar al millor guió. Bouchareb està molt compromès amb la crítica social i política, com demostra a la seva última pel·lícula, Nos Frangins, a la nostra secció oficial d’enguany.
NOS FRANGINS – Dissabte 4 de març- 19:00h, Cinemes Girona

SAMIR GUESMI

Actor i director francès multifacètic que ens torna a visitar després de presentar L’Effet aquatique en la nostra primera edició. Reconegut per la seva versatilitat interpretativa, i una cara molt reconeixible a les pantalles del públic francès. A Nos Frangins ens brinda una actuació continguda, sòbria i molt commovedora.
NOS FRANGINS – Dissabte 4 de març- 19:00h, Cinemes Girona

THIERRY BINISTI

Director francès d’orígens televisius que va fer el salt a la gran pantalla amb L’Outremangeur (2002). Posteriorment va realitzar Une bouteille à la mer (2012), un drama polític sobre el conflicte entre Israel i Palestina, va rebre diversos premis i fou seleccionat en diversos festivals. Le Prix du passage, el seu tercer llargmetratge, protagonitzat per l’actriu Alice Isaaz, s’estrenarà a l’abril a França.
LE PRIX DU PASSAGE – Diumenge 5 de març – 17:00h, Cinemes Girona

CÉLINE DEVAUX

Directora i il·lustradora francesa reconeguda per la seva tasca en curtmetratges com Vie et Mort de l’Illustre Grigori Efimovitch Raspoutine, amb un gran recorregut en festivals internacionals, i Le Repas Dominical, amb el que va guanyar el Cèsar al Millor Curtmetratge d’Animació al 2016. Tout le monde aime Jeanne, el seu primer llargmetratge, protagonitzat per Laurent Lafitte i Blanche Gardin, va tenir una gran acollida a la Setmana de la Crítica del Festival de Cannes.
TOUT LE MONDE AIME JEANNE  – Dimarts 7 de març – 20:00h, Institut français

Col·loquis online

A banda dels directors esmentats, que ens acompanyaran presencialment, també hi seran, tot i que en format virtual, Dominik Moll, director de  LA NUIT DU 12, Léopolod Legrand, director de LE SIXIÈME ENFANT, i Blandine Lenoir, directora d’ANNIE COLÈRE.

Compartir