Nabil Ayouch (París, 1969) és un productor, escriptor i director de cinema i televisió francès d’origen marroquí. Va estudiar teatre a París durant tres anys (1987-1990), encara que els seus inicis en el món audiovisual comencen com a guionista per a una agència publicitària.

El 1992 dirigeix el seu primer curtmetratge, Les pierres bleues du désert, protagonitzat per Jamel Debbouze. Narra la història d’un jove que està convençut que existeixen unes enormes pedres blaves al desert.

El seu salt a la gran pantalla i al llargmetratge es realitza l’any 1997, quan escriu i dirigeix Mektoub. Tot i així, es guanya un gran reconeixement per Ali: prince de la rue, pel·lícula per la qual rep el Premi Ecumènic del Festival Internacional de Cinema de Montreal.

El seu film Much Loved (2015) estrenat a Cannes genera una gran polèmica i és prohibit al Marroc, ja que tracta el tema de la prostitució en aquell país i segons el partit conservador, dona una mala imatge del país i de la dona marroquina. Tanmateix, rep dos premis al Festival d’Angoulême.

El 2021, estrena a Cannes Haut et fort, candidata a la Palma d’Or, essent així la segona realització marroquina que opta a aquest premi en tota la història del festival.

Filmografia: Ali Zaoua: prince de la rue (2000), Much Loved (2015), Les Chevaux de Dieu (2011), Razzia (2017)