Céline Devaux (1987) és una directora i il·lustradora francesa. Cursa els seus estudis a l’École nationale supérieure des arts décoratifs de París (ENSAD) i obté un graduat en cinema d’animació. El 2013, realitza el seu primer curtmetratge, La vie et mort de l’Illustre Grigori Efimovitch Raspoutine, que rep el premi de Millor Pel·lícula d’Animació francòfona al Festival Internacional de curtmetratges de Clermont-Ferrand

El 2015, dirigeix el seu segon curtmetratge, Le Repas Dominical, amb la veu de Vincent Macaigne. Aquesta peça és seleccionada per a la Competició Oficial del Festival de Cannes del mateix any. També és guardonada amb el César a Millor Curtmetratge d’Animació.

El 2017 estrena Gros Chagrin que rep el premi a Millor Curtmetratge a la Mostra de Venècia.

El seu primer llargmetratge, Tout le monde aime Jeanne (2022) ha sigut molt ben acollit a la premiere que va tenir a Cannes dins la Setmana de la Crítica del Festival de Cannes.

Filmografia: Vie et mort de l’Illustre Grigori Efimovitch Raspoutine (2013, curtmetratge), Gros chagrin (2017, curtmetratge), Le repas dominical (2015, curtmetratge)