Yo maté a mi madre

Un adolescent desenvolupa a poc a poc un odi visceral cap a la seva mare, una dona molt passiva que li transmet sentiments de culpa. Tot en ella li resulta irritant, des del seu comportament vulgar fins al seu mal gust en el vestir. Però, per molt que el noi la cobreixi de retrets, ella o fingeix indiferència o es limita a enlletgir-li la seva conducta.
Confús, viu la seva adolescència, alhora marginal i típica, descobrint l’art, experiències poc recomanables, noves amistats i sexe.

Difusió

Lloc: Institut français
Divendres 19 d’octubre – 21h
Subtítols: VOSE

Premis i nominacions destacades

Festival de Cannes – Quinzena de Realitzadors
Premis César – Nominació Millor Pel•lícula Estrangera
Festival de Torontó – Premio especial

Crítiques

Xavier Dolan és un creador, ningú ho dubta. Té estil, aprofundeix en el conflicte fins a doldre i maneja els diàlegs amb una versemblança punyent” Diari La prensa

Una bonica pel•lícula autobiogràfica signada per un jove de 20 anys. Un efecte de realitat escruixidor caracteritza la pel•lícula.” Les Inrockuptibles

Fitxa tècnica

Títol internacional: J’ai tué ma mère
Guió: Xavier Dolan
Repartiment: Xavier Dolan, Anne Dorval, Suzanne Clément, François Arnaud
Gènere: Drama
País: Canadà
Any: 2009
Durada: 1h40
Contacte: Avalón

Xavier Dolan

Enfant terrible quebequense amb una carrera prometedora per davant, va debutar a l’adreça amb 19 anys amb “J’ai tué ma mère “amb la qual va guanyar tres premis a Cannes. Amb aquest relat cruel i intens de la relació entre un adolescent i la seva mare, Dolan irromp al món cinematogràfic. Una obra, en part autobiogràfica, on ja destaquen temes predilectes de la seva filmografia com l’adolescència, la cerca de la identitat i l’homosexualitat.

Filmografia

J’ai tué ma mère (2009), Les amours imaginaires (2010), Laurence Anyways (2012), Mommy (2014), Juste la fin de monde (2016)