Un amour impossible

A finals dels anys 50, a  Châteauroux, Rachel, una modesta oficinista, coneix en Philippe, un jove burgès. D’aquesta breu però passional relació neixerà una nena, la Chantal. Philippe es nega a casar-se amb algú extern a la seva classe social. Rachel haurà de criar la seva filla tota sola. Però això poc l’importa, ja que la Chantal és la seva gran alegria. Lluitarà perquè en Philippe li doni el seu cognom, una batalla que trigarà deu anys a ser resolta, malferint les vides de la Rachel i la Chantal.

Lloc: Instituto français de Barcelona
Data i hora: Dissabte 16 de març 20h
Subtítols: VOSE
En presència de la directora Catherine Corsini

Premis i nominacions destacades

Nominada a quatre Premis Cèsar en les categories de millor actriu per a Virginie Efira, millor actriu revelació per a Jehnny Beth, millor música original i millor adaptació.

Crítiques

Portada per una combativa Virginie Efira, aquesta adaptació de la novel·la de Christine Angot tracta amb una estranya intensitat la passió per sobre les raons, la complexitat de les relacions mare-filla i la perversitat destructiva.” Le journal du dimanche

Rachel es converteix en una gran heroïna feminista, de les que trobem als films de Todd Haynes, François Truffaut o Jane Campion.” Bande à part

Fitxa técnica

Títol internacional: An impossible love
Guió: Catherine Corsini, Laurette Polmanss (adaptat de la novel·la de Christine Angot)
Repartiment: Virginie Efira,  Niels Schneider, Iliana Zabeth, Coralie Russier, Régis Romele
Gènere: Drama romántico
País: Francia
Any: 2018
Durada: 135 min

Caterine Corsini

Autora francesa amb més de trenta anys a la indústria com a actriu, guionista i directora, Catherine Corsini començà a realitzar curtmetratges i projectes per a televisius als anys 80. El 2001 la seva pel·lícula La Répétition fou nominada a la Palma d’Or. El 2016 formà part del Jurat de Cannes.

Filmografia

Les amoureux (1994), La Répétition (2001), Mariées mais pas trop (2003), Trois mondes (2012), Partir (2009), Un amor de verano (2015)