Papicha

Argelia, 1997. Nedjma és una estudiant universitària que intenta que els esdeveniments de la guerra civil que comencen a ocórrer al seu voltant no li impedeixin viure una vida normal: sortir de festa amb la seva millor amiga Wassila i vendre vestits fets per ella als lavabos de les discoteques. Mentre la societat es torna més conservadora, ella decideix lluitar per la seva llibertat i independència organitzant amb les seves amigues una desfilada de moda a l’ Universitat que desafia totes les normes establertes.

Lloc: Institut français de Barcelona
Data i hora: Diumenge 15 de març 18h30
Subtitols: VOSE (ÀRAB)
SESSIÓ EN PRESÈNCIA DE LA DIRECTORA MOUNIA MEDDOUR

Premis i nominacions destacades

Secció Oficial Un Certain Regard-Cannes Film Festival 2019,
Millor Nou Director i Premi del Públic al Festival de Valladolid – Seminci 2019,
Nominada a 2 Premis César: Millor Òpera Prima, Millor Actriu Revelació

Crítiques

Impressionant debut.” – Screen International

Rebossant d’energia.” – Variety

Un retrat feminista que sedueix per la seva energia, frescor i el carisma del seu personatge principal.” – Cineuropa

“Una pel·lícula el tema de la qual, ara casi un clàssic (veure: Mustang, entre d’altres), rep un bell homenatge a les dónes que perseveren davant l’adversitat, per somiar amb un món millor.” – Cineuropa

Fitxa tècnica

Titol internacional: Papicha
Guió: Fadette Drouard, Mounia Meddour
Reparto: Lyna Khoudri, Shirine Boutella, Amira Hilda Douaouda, Yasin Houicha
Gènere: Drama
País: Algèria, França, Bèlgica, Qatar
Any: 2019
Durada: 106 min
Contacte: BTeam Pictures

Mounia Meddour

Mounia Meddour és una directora i guionista argelina. Als 18 anys es va traslladar a França amb la seva familia després de rebre amenaces de mort durant la guerra civil argelina. Va estudiar Periodisme abans d’entrar a direcció cinematogràfica a l’escola de cinema La Fémis de París. Va iniciar la seva trajectòria dirigint els documentals Particules élémentaires (2007), La Cuisine en héritage (2009) i Cinema algérien. Un nouveau souffle (2011). El seu primer curtmetratge, Edwige (2012), va guanyar el Premi Ciné+ del Festival de Saint Jean de Luz i el Premi Unifrance. Papicha és el seu primer llargmetratge de ficció.

Filmografía

Particules élémentaires (2007), La Cuisine en héritage (2009), Cinema algérien. Un nouveau souffle (2011), Edwige (2011)