Ce qui nous lie (La nostra vida a la Borgonya)

Fa deu anys, Jean va deixar enrere la seva família i la seva Borgoña natal per donar la volta al món. En assabentar-se de la imminent mort del seu pare, torna a la terra de la seva infància. Allà es retroba amb els seus germans, Juliette i Jérémie. Des de la mort del seu pare al començament de la verema, i a l’espai d’un any al compàs de les estacions, aquests tres joves adults recuperaran la seva fraternitat, evolucionant i madurant al mateix temps que el vi que produeixen.

Lloc: Cinemes Texas
Data i hora: Dijous 8 de març – 20h Sessió de clausura
Subtitols: VOCAT

Fitxa tècnica

Titol original: Ce qui nous lie
Guió: Cédric Klapish
Repartiment: Pio Marmai, Ana Girardot, François Civil, María Valverde, Karidja Touré, Florence Pernel, Jean-Marie Winling, Eric Caravaca
Gènere: Comedia
País: França
Any: 2017
Durada: 113 min
Contacte: Avalon

Cédric Klapisch

Klapisch es va graduar en cinema a la Universitat París III, va estudiar un màster sobre Woody Allen i va assistir a l’escola de cinema de la Universitat de Nova York. De 1983 a 1985 va treballar en diferents curtmetratges a Estats Units, com a operador de càmera primer i com a director després (Un, dos, tres mambo y Jack el mentiroso). De 1985 a 1988 va dirigir diverses pel·lícules industrials i documentals per a la televisió francesa, per la qual, en 1990, va realitzar un documental sobre el poble Massai de Kenya.

Actualment compagina la seva labor com a cineasta amb l’ensenyament en escoles de cinema i universitats com la Columbia University, el City College de Nova York, i la School of Visual Arts, en el marc del programa On Set With French Cinema. També és professor a l’escola parisenca La Fémis.

Filmografia

Nuestra vida en la Borgoña (2017), Nueva vida en Nueva York (2013), Aurélie Dupont danse, l’espace d’un instant (2010), París (2008), Las muñecas rusas (2004), Ni a favor ni en contra (sino todo lo contrario) (2003), Una casa de locos (2002), Peut-être (1996), Cada uno busca su gato (1996), Como en las mejores familias (1996), Lumière y compañía (1995), Le péril jeune (1994).