L’homme qui répare les femmes

Nobel de la Pau 2018 i Premi Sakharov 2014, el Doctor Mukwege és internacionalment conegut com l’home “que repara” aquests milers de dones víctimes de violacions durant 20 anys de conflicte a l’est de la República Democràtica del Congo, un dels països més pobres del planeta. La seva lluita inacabable per a denunciar la impunitat dels culpables i acabar amb aquestes atrocitats molesten. Al finals de 2012, el Doctor se salva de miracle d’un nou intent d’assassinat. Amenaçat de mort, viu tancat a l’hospital de Bukavu sota la protecció dels Cascos blaus. Però no és l’únic a lluitar: al seu costat, dones a qui ha retornat la seva integritat física, es converteixen en activistes de la pau amb set de justícia.

Lloc: Institut français de Barcelona
Data i hora: Dijous 14 de març – 19h
Subtítols: VOSE

Premis i nominacions destacades

Magritte 2016 al Millor Documental (Premis de l’Acadèmia belga del cinema)

Crítiques

El retrat intens d’un gran home” Elle

El retrat de les dones congoleses (…) atesta de la seva set de vida i de la seva valentia innata” Positif

La bonica pel·lícula del cineasta Thierry Michel i de la periodista Colette Braeckman que han dedicat a Denis Mukwege val entre altres coses per la seva lucidesa.” Le Monde

Fitxa tècnica

Guió: Colette Braeckman, Thierry Michel
Género: Drama
País: Bèlgica, RDC, EUA
Any: 2018
Durada: 112 min
Contacte: Les Films de la Passerelle

Thierry Michel

Cineasta, fotògraf i periodista, de les mines de carbó a les presons del Brasil, del Maghreb o d’Àfrica, Thierry Michel denuncia les misèries del món, barrejant a vegades ficció i realitat. Nascut en 1952 en Charleroi, Bèlgica, Thierry Michel entra a treballar per a la televisió belga on dirigeix diversos reportatges. Després salta a la direcció cinematogràfica amb dos llargmetratges de ficció i diversos documentals premiats i internacionalment reconeguts.

Filmografia

Gosses de Rio, Le cycle du serpent, Donka, radioscopie d’un hôpital africain, Mobutu, roi du Zaïre, Iran sous le voile des apparences, Congo River, Katanga Business, L’affaire Chebeya, un crime d’Etat ?.