Les poupées russes (Les nines russes)

Cinc anys després, Cédric Klapish recupera als protagonistes d’Una casa de bojos (link), la pel·lícula que va inaugurar la invasió d’estudiants Erasmus a Barcelona, per traçar un retrat generacional sobre els joves treintañeros de principis del segle XXI. Els mateixos personatges que gaudien de la seva etapa universitària a Barcelona s’enfronten, de tornada a casa, a la maduresa i s’adonen que la vida no resulta tan fàcil com s’esperaven. Xavier ha aconseguit ser escriptor però en lloc de novel·les de prestigi signa guions per a la televisió. La seva vida romàntica és un caos. En aquest escenari d’insatisfacció, el grup decideix reunir-se a Sant Petersburg, per assistir a les noces de William amb una ballarina russa.

Lloc: Cinemes Texas
Data i hora: Dimarts 6 de març – 22h15
Subitols: VOSC

Crítiques

“Fresca i divertida, plagada d’escenes vivaces.” – Fotogramas

Fitxa tècnica

Titol internacional: Les poupées russes
Guió: Cédric Klapish
Repartiment: Romain Duris, Audrey Tautou, Cécile de France, Kelly Reilly, Kevin Bishop, Aïssa Maïga, Olivier Saladin, Zinedine Soualem
Génere: Comedia
País: Francia
Any: 2005
Durada: 125 min
Contacte: Wanda Films

Cédric Klapisch

Klapisch es va graduar en cinema a la Universitat París III, va estudiar un màster sobre Woody Allen i va assistir a l’escola de cinema de la Universitat de Nova York. De 1983 a 1985 va treballar en diferents curtmetratges a Estats Units, com a operador de càmera primer i com a director després (Un, dos, tres mambo y Jack el mentiroso). De 1985 a 1988 va dirigir diverses pel·lícules industrials i documentals per a la televisió francesa, per la qual, en 1990, va realitzar un documental sobre el poble Massai de Kenya.

Actualment compagina la seva labor com a cineasta amb l’ensenyament en escoles de cinema i universitats com la Columbia University, el City College de Nova York, i la School of Visual Arts, en el marc del programa On Set With French Cinema. També és professor a l’escola parisenca La Fémis.

Filmografia

Nuestra vida en la Borgoña (2017), Nueva vida en Nueva York (2013), Aurélie Dupont danse, l’espace d’un instant (2010), París (2008), Las muñecas rusas (2004), Ni a favor ni en contra (sino todo lo contrario)  (2003), Una casa de locos (2002), Peut-être (1996), Cada uno busca su gato (1996), Como en las mejores familias (1996), Lumière y compañía (1995), Le péril jeune (1994)