La Mif

Un grup d’adolescents s’allotja a una casa d’acollida sota la supervisió d’assistents socials. Viuen sota el mateix sostre, però la seva no és una convivència escollida. L’experiència genera tensions i intimitats inesperades. Un incident causa una cadena de reaccions exagerades, però les ganes de viure també enforteixen els llaços entre elles. Com en una família.

Lloc: Institut Français
Data i hora: Dimarts 7 de març a las 19h
Subtítols: VOSE

Premis i nominacions destacades

Guanyadora Secció 14plus de la Berlinale 2021.

Guanyadora Millor direcció del Festival de Seminci 2021.

Crítiques

“És impossible no emocionar-se o conscienciar-se després de la seva projecció. I com de conjugar aquests verbs, precisament, és del que va el neorealisme, no podem fer res més que lloar el resultat final” – Cinemanía

“Aquí hi ha actors no professionals que superen alguns de veterans (…) Està escrita amb sensibilitat i molt ben interpretada.” – Time Out

“Té una autenticitat que no es veu mai debilitada per les conveniències narratives o els desitjos típics de finals feliços que no existeixen” – The Film Stage

Fitxa tècnica

Títol internacional: The Fam
Guió: Fédéric Baillif i Stéphane Mitchell
Repartiment: Claudia Grob, Anaïs Uldry, Kassia Da Costa, Amélie Tonsi, Amandine Golay
Gènere: Drama
País: Suïssa
Any: 2021
Durada: 110 min

Fred Baillif

Fred Baillif és un director i productor de cinema autodidacte de Suïssa. Es va graduar de l’Institut d’Estudis Socials de Ginebra el 2000.

Primer es va especialitzar en documental, des del 2002, però el 2015 va dirigir la seva primera ficció titulada Tapis Rouge. Des de llavors, ha dirigit una altra ficció titulada La Preuve Scientifique de l’Existence de Dieu. Té unes altres tres ficcions en desenvolupament com “Jo volia ser blanc com Jesús”, “Les Mots de ma Mère” i “La Montre de Chine”.

El 2010 va fundar la seva pròpia societat de producció, anomenada Freshprod i el 2015 va fundar una associació anomenada Studio99. Baillif ha desenvolupat una tècnica pròpia per a dirigir actors no professionals.

La seva última pel·lícula, La Mif, ha rebut un gran èxit internacional en festivals com la Berlinale o Seminci.

Filmografia: Tapis Rouge (2015), La Preuve Scientifique de l’Existence de Dieu (2019), Tant qu’il pleut en Amérique (2013).