Camille

Camille, una jove fotògrafa molt idealista, decideix viatjar a la República Centreafricana per cobrir la guerra civil que hi té lloc. El que veu canvia la seva vida per sempre.

Camille, és una ficció que retorna al tràgic destí de Camille Lepage, una jove fotoperiodista francesa assassinada a la República Centroafricana l’any 2014.

Lloc: Institut français de Barcelona
Data i hora: Dimecres 18 març 21h00
Subtítols: VOCAT

Premis i nominacions destacades

Premi del públic al Festival de Locarno

Nominació als Premis César de Nina Meurisse como Millor Actriu Revelació.

Crítiques

“Un retrat lúcid y essencial del fotoperiodisme des d’una perspectiva femenina.”  – The Hollywood Reporter

“Sobri en el seu desenllaç tràgic, la pel·lícula té varis nivells de lectura. Històrico sobre la República Centreafricana, documental sobre la professió de fotoperiodista de guerra, dramàtic, la tensión no deixa de créixer fins el seu desenllaç. Desgarrador.” – Culturebox – France Télévisions

“La pel·lícula està il·luminada des del principi fins el final per la prodigiosa interpretació de Nina Meurisse, la qual és entre càndida i fera, entre fràgil i forta, commou.” – Le Nouvel Observateur

 

Fitxa tècnica

Titol internacional: Camille
Guió: Boris Lojkine, Bojina Panayotova
Repartiment: Nina Meurisse, Fiacre Bindala, Bruno Todeschini, Grégoire Colin
Gènere: Drama
País: França, República Centreafricana
Any: 2019
Durada: 92 min

Boris Lojkine

Boris Lojkine és un jove cineasta francès que comença dirigint documentals inspirats per la seva estança a Vietnam. Segueix treballant a la República democràtica del Congo i dirigeix el seu primer llargmetratge, Hope, una pel·lícula sobre immigrantes africans, aclamada per la crítica a la Semaine de la Critique del Festival de Cannes el 2015.

Filmografía

Camille (2019), Hope (2014), Les âmes errantes (2006), Ceux qui restent (2001)