Animal

La Bella i el Vipulan tenen 16 anys, una generació convençuda que el seu futur està amenaçat. Canvi climàtic, sisena extinció massiva d’espècies… en 50 anys el seu món podria tornar-se inevitable.

Poden alertar, però res no canvia realment. Així que decideixen tornar a l’origen del problema: la nostra relació amb el món dels vius. Al llarg d’un viatge extraordinari, comprendran que estem profundament vinculats a tota la resta d’espècies. I que salvant-les, també ens salvarem a nosaltres mateixos. L’ésser humà creia que podia separar-se de la naturalesa, però és ell la mateixa naturalesa. Ell també és un animal.

A partir de 14 anys.

Lloc: Institut Français
Data i hora: Dissabte 4 de març a les 11h30
Subtítols: VOSE

Premis i nominacions destacades

Secció Cine & Cambio Climático del Festival SEMINCI 2021.

Guanyadora del Young Audience Award dels European Film Awards 2022.

Secció Projecciona Especials del 74º Festival de Cannes.

Nominada al César 2022 per Millor Pel·lícula Documental.

Crítiques

“Animal està dotada de moltes qualitats: diu coses essencials, dona la paraula a personalitats inspiradores i creu fermament en el poder del cinema per influenciar un futur respirable” – Bande à part

“Animal és un petit manual de la lluita, remarcablement rodat, per salvar el clima i la biodiversitat, i, per tant, els humans” – L’Humanité

“Un film d’esperança davant un món que sembla dirigir-se a la pèrdua” – Ouest France

Fitxa tècnica

Títol internacional: Animal
Guió: Walter Bouvais
Repartiment: Jane Goodall, Bella Lack, Vipulan Puvaneswara
Gènere: Documental
País: França
Any: 2021
Durada: 105 min

Cyril Dion

Cyril Dion va néixer el 1978 a Poissy. Després d’estudiar art dramàtic i d’una breu carrera com a actor, Cyril Dion va fundar el moviment “Colibris”, una associació ecologista que lluita per la transició energètica i la protecció del medi ambient, amb l’escriptor i agricultor Pierre Rabhi.

Va codirigir el documental Demain, amb Mélanie Laurent, que es va estrenar el 2015. La pel·lícula identifica diverses pràctiques ecològiques per a fer front als reptes mediambientals a diferents països. El llargmetratge va ser un gran èxit de crítica, rebent el César a la millor pel·lícula documental del 2016, i un gran èxit popular.

El 2017, Cyril Dion va publicar la seva primera novel·la, Imago, en la qual repassa el conflicte palestí-israelià. El 2018, va publicar Petit manuel de résistence contemporaine, en el que retorna la seva lluita contra l’escalfament global i per la preservació de la biodiversitat.

El 2021, el seu nou documental Animal ha estat inclòs en la Secció Oficial del Festival de Cannes.

Filmografia: Demain (2015), Après demain (2018)