Adam

Abla regenta una humil pastisseria a la seva pròpia vivenda de Casablanca, on viu sola amb Warda, la seva filla de 8 anys. La seva rutina, dictada per la feina i les tasques domèstiques, es veu un dia interrompuda quan algú pica a la
seva porta. Es tracta de Samia, una jove embarassada que busca una feina i un sostre. A la petita li atrau la recent arribada des d’un primer moment, però la mare s’oposa inicialment a acollir a l’estranya a casa seva.
Poc a poc, tot i així, la determinació d’Abla va cedint i l’arribada de Samia els obre les portes a les tres la possibilitat d’una nova vida.

Lloc: Institut français de Barcelona
Data i hora: Dijous 19 de març 21h00
Subtítols: VOSE (ÀRAB)

Premis i nominacions destacades

Secció Oficial Un Certain Regard-Festival de Cannes 2019,
Festival du Film Francophone d’Angloulême 2019,
Secció Oficial Festival de Valladolid – Seminci 2019,
Seleccionada per Marroc com a Millor Pel·lícula de parla no anglesa pels Oscars.

Crítiques

Una petita joia bellament elaborada i guiada pels personatges que sap quan i com polsar les tecles adequades” – Variety

Maryam Touzani filma una exigent òpera prima amb alguns moments veritablement commovedors.” Caimán Cuadernos de Cine

Exquisit debut (…) El que més destaca del film és com Touzani evita que els temes socials aquí tractats es converteixin en una llosa, mantenint sempre un estil afectiu i lleuger.” – Cineuropa

Fitxa tècnica

Titol internacional: Adam
Guió: Maryam Touzani, Nabil Ayouch
Repartiment: Lubna Azabal, Nisrin Erradi, Douae Belkhaouda, Aziz Hattab, Hasnaa Tamtaoui
Gènere: Drama
País: Marroc, França, Bèlgica
Durada: 98 min
Contacto: Karma Films

Maryam Touzani

Nascuda al 1980 a Tànger, va passar la seva infància a la seva ciutat natal abans de realitzar els seus estudis universitaris a Londres. El seu primer curtmetratge, Quand ils dorment, va aconseguir 17 premis a festivals internacionals. Al 2015 el seu segon curt, Aya way bahr, va registrar una trajectòria similar, recollint entre altres distincions el premi del públic del Festival del Cairo. Amb la col·laboració del seu marit, el director Nabil Ayouch, Touzani va desenvolupar el guió de l’aclamat llargmetratge Much Loved (2015). També va ser coautora del guió de l’última pel·lícula d’Ayouch, Razzia (2017), que va també va protagonitzar. Adam és el primer llargmetratge que dirigeix.

Filmografía

Adam (2019)