A continuació us volem presentar el Jurat del Festival Ohlalà! 2020. Professionals vinculats al món del cinema i audiovisual, que atorgaran un premi de Jurat a la pel·lícula de la Selecció Oficial que triïn.

LUCÍA ALEMANY

Va estudiar Comunicació Audiovisual i posteriorment Direcció a l’ESCAC (Escola de Cinema i Audiovisuals de Catalunya). La seva passió pel realisme més extrem la va portar a realitzar pràctiques amb actors no professionals i a recolzar-se en la improvisació com a motor del conflicte. D’aquesta recerca neix el seu primer curtmetratge 14 anys i un dia rodat al seu poble natal, en la seva llengua materna i amb actrius que s’interpreten a si mateixes. Ha dirigit el seu primer llargmetratge La Innocència, una de les òperes primes més destacades de l’any, i 69 Raons, un programa educatiu sobre sexe i adolescents per À Punt Mitjana.

 

 

SALVADOR LLOPART

Salvador Llopart (Barcelona, 1958) és periodista. El seu primer destí va ser el periodisme científic, primer al diari ‘Avui’ i després a ‘La Vanguardia’. Després va fer de la seva passió, que és el cinema, el seu treball i, ja el 1992, va passar a ocupar-se de la informació cinematogràfica en aquest últim rotatiu. Posteriorment es va encarregar de l’edició i coordinació de la secció ‘Pantalles’ dins del suplement ‘Cultura|s’ de ‘La Vanguardia’ així com de la crítica cinematogràfica en l’edició diària. En l’actualitat col·labora amb diverses publicacions. Ja ha estat jurat en diferents seccions en els Festivals de Sitges, Màlaga i altres festivals.

 

MAITE ASTIZ

Maite Astiz és una directora de Fotografia navarresa amb base entre Madrid i Barcelona. Formada a l’ESCAC, es va graduar en l’especialitat de direcció de fotografia. La seva projecció professional l’ha portat a desenvolupar la seva carrera en l’àmbit de la publicitat, treballant tant per a productores nacionals com internacionals.
El seu primer llargmetratge de ficció Blue Rai, va guanyar la Biznaga de Plata premi de el públic al Festival de Màlaga 2017. Compta també amb nombrosos guardons en les seves incursions en el món de l’curtmetratge, fashion film i videoclip, en els quals podem destacar Habitar, seleccionat al Short Film Corner, Festival de Cannes 2015 i premiat a la millor fotografia al Festival d’Astorga 2015; Spectrum of Love, bronze en els premis Laus ADG-FAD 2017 i shortlist VOTD Awards; i Gloomy Planets, Premi VOTD l’any 2018 i guardonat a Berlin Fashion Film Festival 2018.

MARÇAL CEBRIAN

Marçal Cebrian (Barcelona, 1983) és guionista. Format a l’ESCAC i a la EICTV de Cuba, ha escrit al costat de Belén Funes La filla d’un lladre (2019), estrenada a la SO de l’67 Festival de Sant Sebastià i recentment guardonada amb tres premis Gaudí (Millor guió entre ells) i un Goya a la Millor direcció novell. Anteriorment ha treballat amb Funes en els seus curtmetratges Sara a la fuga i La inútil, així com ha exercit de guionista en documentals i altres formats. Al llarg de la seva carrera ha combinat l’escriptura amb la docència en l’àmbit del guió i l’anàlisi de guions, treballant per a productores com Filmax i per institucions com la Fundació SGAE, l’ICEC o alguns festivals. També és Membre de la Junta de l’Guionistes Associats de Catalunya.

 

SERRANA TORRES

Serrana Torres és Llicenciada en Estudis cinematogràfics a Stockholm filmskolan de Suècia, sempre ha estat vinculada a les arts i a la indústria del cinema, on a treballat en diferents formats audiovisuals com a cineasta, productora i guionista.
Co-fundadora de IntropíaMedia on s’ha produït: Ocultes i impecables (2018), La vida que et agenciaste (2018), Oleg i les Rares Arts (2016), Les Sinsombrero (2015), En producció Cadaver Exquisit (2020); Transoceàniques (2020; L’Exili (2020); El nen i el vestit de llums (2021); Rapsòdia Sueca (2021); Carèlia, la casa il·luminada (2021).