Edició 2020

Ohlalà! Jamais deux sans trois!

A causa de l’estat d’alarma provocat per la crisi sanitària, el festival s’ha vist desplaçat de les seves dates originals (12-21 de març) i se celebrarà de l’1 al 8 d’octubre.

Així mateix la pandèmia ha modificat substancialment la manera en què estava previst celebrar el certamen. La principal novetat és que el festival tindrà versió física però també una versió online per poder arribar a un públic més ampli. D’aquesta manera l’Institut français de Barcelona i la Filmoteca de Catalunya seran les seus físiques de festival i Filmin serà la plataforma que aculli la programació de manera online.

Pel que fa a la programació, la majoria de títols són inèdits a Catalunya i provenen de diferents països de parla francesa: França, Bèlgica, Suïssa, Canadà, o Tunísia, entre d’altres. En total es podran veure setze títols. D’ells, nou componen la Secció Oficial a competició. Fora de concurs es podran veure les pel∙lícules d’inauguració i cloenda, a més de la retrospectiva dedicada a Nathalie Baye, composada per cinc títols.

No podem acomiadar-nos sense retre homenatge a una gran actriu a qui tenim el plaer d’acollir com a padrina d’aquesta tercera edició: Nathalie Baye, un gran entre les grans, de vegades retratada per periodistes com una “gran diva de cinema francès no obstant si mateixa”. Dediquem la nostra retrospectiva a una de les actrius franceses més guardonades a nivell francès i internacional. Ha posat el seu talent a el servei d’autors com François Truffaut, Maurice Pialat, Claude Sautet, Jean-Luc Godard, Claude Chabrol, Steven Spielberg o Xavier Dolan. És un honor per a nosaltres: Benvinguda a Barcelona, ​​Nathalie!

Finalment, esmentar que com cada any, totes les pel·lícules estan subtitulades al castellà o al català.

Us hi esperem!