Xerrada amb Antoni Colomer en la projecció de L’Opéra

Comptarem amb la presència del crític musical i gestor cultural Antoni Colomer en la projecció del documental L’Opéra el diumenge 4 de març a les 16.00. Després de la projecció el públic podrà intercanviar amb ell sobre els temes tractats en aquest documental que ens proposa una immersió apassionant entre bastidors de la prestigiosa Òpera de París.

Sobre L’Opéra
Durant un any, el director Jean-Stéphane Bron ha seguit al personal –músics, actors, tècnics, administratius– que treballa sense descans per oferir, nit després de nit, un espectacle que deixi al públic sense alè. Bron té accés a assajos i al protocol, a negociacions, a la selecció de nous talents i molt més. Amb aquest material genera una narrativa múltiple que sempre manté la cohesió: un possible nou estel de la lírica, els detalls al voltant de la llotja presidencial, les dificultats de la gestió cultural, les queixes del cor.

Sobre Antoni Colomer
Després d’estudiar Història de l’Art en la UAB i Música al Conservatori del Liceu i Conservatori Municipal de Barcelona, emprèn una trajectòria com a gestor cultural que el porta a treballar a Serveis Culturals del Gran Teatre del Liceu, La Porta Clàssica i Joventuts Musicals d’Espanya.

Ha estat coordinador del Primer Cicle de Música de Cambra del Festival Castell de Peralada (Quartet+), així com de Producció i Comunicació del Cicle Joves Intèrprets Catalans (JIC), Schubertíada a L’Illa Diagonal i Schubertíada a Vilabertran. En 2012 va ser Director de l’Associació Xavier Montsalvatge, Compositor i Coordinador General dels actes del Centenari del naixement del compositor. Paral·lelament ha impulsat projectes com Camerata 432, Companyia Da Camera i C&T Classical Services.

Com a crític musical ha col·laborat regularment amb LPC3, de la qual fou membre fundador, Catalunya Música/Catalunya Radio, La Vanguardia (Cultures), Núvol Digital i Platea Magazine, entre altres publicacions i, com a divulgador, ha impartit conferències a l’Auditori de Girona, La Pedrera-Centre Cultural Caixa de Catalunya, Gran Teatre del Liceu (Amics del Liceu) i Cercle del Liceu.

Entre les publicacions en les quals ha col·laborat destaquen Cultura i Municipi (UAB, 2006), Xavier Montsalvatge, una estètica des de la premsa (Diputació de Girona, 2102) i, com a guionista, el documental Mig violí, una butaca i un piano (TVE-Tv3, 2012) sobre la figura de Xavier Montsalvatge.