El declive del imperio americano

Quebec, 1986. Un grup d’homes parlen de dones i sexe en un xalet, mentre un grup de dones parlen dels homes en un gimnàs. Quan es reuneixen tots per sopar, se posa de manifest la hipocresia i la mentida, el cinisme i la falsa seguretat que embolican les seves vides.

Difusió

Lloc: Institut français
Diumenge 21 d’octubre – 20h30
Subtítols: VOSE

Premis i nominacions destacades

Nominat a Millor Pel·lícula estrangera – Oscar
Premio FIPRESCI – Quinzena dels Realitzadors Cannes
Premio del públic – Festival de Torontó

Crítiques

Amb intel·ligència, diàlegs brillants. Arcand sap posar ironia en el seu discurs que tan fàcilment hagués pogut caure en la verborrea gratuïta.” El Pais

« Un dels grans èxits del cinema canadenc dels anys vuitanta que va conèixer anys després una oscarizada seqüela amb varis dels seus personatges en “Les invasions bàrbares” (Els invasions barbares, 2003). » Filmaffinity

Fitxa tècnica

Títol internacional: Le déclin de l’empire américain
Guió: Denys Arcand
Repartiment: Dominique Michel, Dorothée Berryman, Louis Portal, Pierre Curzi, Rémi Girard, Yves Jacques, Geneviève Rioux, Daniel Brière, Gabriel Arcand.
Gènere: Comèdia dramàtica
País: Canadà
Any: 1986
Durada: 1h35
Contacte: Motion Pictures

Denys Arcand

Director, guionista, actor i productor cinematogràfic canadenc nascut el 25 de Juny de 1941 en Québec. Graduat en Història primer i després membre del National Film Board, amb gran quantitat de curtmetratges realitzats entre 1963 i 1969, és un dels més reeixits directors canadencs. Va dirigir diversos documentals de caràcter polític: “On est au coton” sobre els abusos en la indústria tèxtil en 1970 i “Québec: Duplessis et après” en 1972. El mateix any realitza el seu primer llargmetratge de ficció “Une maudite galette”, un thriller irònic. Cineasta de variat estil i dilatada carrera, se li coneix en l’àmbit internacional pels seus dos èxits principals: “Le déclin de l’empire américain” i la continuació divuit anys després “Les invasions barbares“.

Filmografía

Le royaume de la beauté (2014), L’âge de l’ignorance (2007), Les invasions barbares (2003)