Edició 2018

En la secció oficial d’aquesta primera edició, podràs descobrir 10 pel·lícules de diferents gèneres – ficció, documental i animació – de França, Bèlgica, Suïssa, Tunísia o Senegal. 10 històries sobre temes tan universals com la família, l’art o els drets humans on destaquen diversos retrats de dones lluitadores i somiadores.
Les pel·lícules es projectaran de l’1 al 5 de març, subtitulades en castellà o català, al Institut Francès de Barcelona.

La retrospectiva en aquesta ocasió està dedicada al director francès Cédric Klapisch, que apadrina la primera edició, amb cinc de les seves pel·lícules més emblemàtiques: Una casa de locos (2002), Las muñecas rusas (2005), París (2008) , Nueva vida en Nueva York (2013) i Nuestra vida en la Borgoña (2017).

La retrospectiva es projectarà del 6 al 8 de març als Cinemes Texas.
Cédric Klapisch ens honora exercint de padrí en aquesta primera edició. Guionista, productor i director de renom a França, Klapisch té un vincle especial amb la ciutat de Barcelona des de l’èxit de la seva pel·lícula ambientada a la ciutat comtal, Una casa de locos que es va convertir llavors en el film francès més taquiller després de l’èxit d’Amélie l’any 2001. La seva pel·lícula segueix sent molt icònica de les beques Erasmus a les quals va donar un gran impuls: “Encara a dia d’avui molta gent s’acosta a donar-me les gràcies per aquell treball. Especialment, parelles de diferents nacionalitats que, després de veure-la, es van animar a demanar la beca Erasmus, viatjar i tenir experiències meravelloses”.
La seva última pel·lícula, Nuestra vida en la Borgoña  es va estrenar a l’octubre de 2017 a Espanya.